Kedves Olvasó!

Ez a mű eretedileg 'A számítástechnika története' c. tárgyból készült házidolgozatként az ELTE levelező számítástechnikai szakán. Az eredeti művet 0.1-es verziószámmal feltettük az Internet-re, és az arra érkezett reakciók alapján módosítva kiadtuk a 0.2-es változatot. Ez már remélhetőleg nem tartalmaz lényeges hibát. (A 0.1-ben volt egy-kettő komolyabb is.)

Nyilvánvaló, hogy sok helyen kiegészítésre szorul a dokumentum. Szerintem a főbb pontok, amiben javítani kellene:

  1. A disztribúciók történetének részletesebb leírása. Pl. a Debian-hívők biztosan felfortyannak, ha meglátják, hogy a Debian csak egy mondat erejéig szerepel. De a többiről is lehetne még írni.
  2. Fontos programok történetének ismertetése. Pl. gcc, XFree86, stb.
  3. Újítások a kernelverziókban. Erről is kevés szó esik. Szerintem közérthető szinten is lehetne többet írni róla.
  4. A Linux története Magyarországon. Na, ehhez tényleg kellenek a guruk, ha van kedvük ilyesmit leírni, és nem vesznek össze, hogy hogy is voltak azok a kezdeti idők.
  5. Leg-ek: A legnagyobb gép, amin Linux futott, a legkisebb memória, amin Linux fut, a leghosszabb uptime, a legtöbb user, stb.
Szóval: ha van ötleted kiegészítésre, javításra, akkor szívesen fogadom ezeket, és előbb-utóbb beépítem a dokumentumba. (Természetesen a szerző megjelölésével.)

És végül a dokumentum:
Győr, 1997. július 24.

Horváth András