Következő Előző Tartalom

8. Szerzői jogok

Copyright © Doug Holland, 1999.

Hungarian translation © Tímár András, 1999.

A Linux HOGYAN dokumentumok szerzői joga a megfelelő szerzőké, hacsak másképp nem rendelkeznek. A Linux HOGYAN dokumentumokat szabad részben vagy egészben másolni és terjeszteni bármilyen fizikai vagy elektronikus adathordozón, de ezt a szerzői jogokra vonatkozó megjegyzést minden másolathoz mellékelni kell. Az üzleti célú terjesztés megengedett és bátorított, de a szerző szeretne tudomást szerezni minden ilyen terjesztésről.

Minden Linux HOGYAN-on alapuló fordítás, származtatott mű vagy összefoglaló munka ezen szerzői jogi kötelmek alá kell essen. Ez azt jelenti, hogy nem szabad olyan HOGYAN-on alapuló művet létrehozni, amely további megkötéseket tartalmaz a terjesztésre. Bizonyos feltételek esetén ezek a szabályok figyelmen kívül hagyhatóak, erről a Linux HOGYAN koordinátor ad felvilágosítást.

Röviden megfogalmazva, szeretnénk, ha az információ minél több csatornán elterjedne, de szeretnénk megtartani a HOGYAN dokumentumok szerzői jogát, és szeretnénk értesülni bármilyen terjesztési tervről, különösen ennek a példánynak a terjedéséről! A weblapok szerzői egész nyugodtan rakjanak ki egy hivatkozást erre a HOGYAN-ra, de a szerző azt szeretné, hogy ha drótpostán értesítenék erről, mert így megtudná hogy ki mindenki olvassa és hivatkozza ezt az írást.

A dokumentumban sok törvény által védett kifejezés szerepel. Hacsak másképp nem mondjuk, az összes védjegy a megfelelő tulajdonos tulajdona.


Következő Előző Tartalom