Következő Előző Tartalom

7. C++ programok fordítása

A libg++ használja a matematikai programkönyvtárat, tehát a libm-hez van linkelve. Mivel a meglévő libg++-od a régi C programkönyvtárat használja, újra kell fordítanod a glibc-vel, vagy telepítened kell egy bináris könyvtárat (amit glibc-vel fordítottak). A libg++ legfrissebb változatát (forráskódot vagy bináris csomagot x86-os architektúrához) letöltheted a következő címről: ftp://ftp.yggdrasil.com/private/hjl/.

7.1 A libg++ telepítése teszt glibc könyvtárral

Ha teszt könyvtárként telepítetted a glibc-t, abba a könyvtárba kell telepítened a fájlokat, amelyikben a glibc található (pl. /usr/i486-linuxglibc2, az előző fejezetekben leírt példák alapján). Ha bináris csomagból telepíted a libg++-t (amit forrón ajánlok, mert még sohasem volt szerencsém így libg++-t fordítani), csomagold ki a fájlokat egy átmeneti könyvtárba, majd mozgasd át a usr/lib/ könyvtárban lévő fájlokat az <install directory>/lib/ könyvtárba, a usr/include/-ban lévő fájlokat a <install directory>/include/ könyvtárba (ne felejtsd el először törölni az include/g++ kapcsot!) és a usr/bin/-ben lévő fájlokat az <install directory>/bin/ könyvtárba.

7.2 A libg++ telepítése elsődleges glibc könyvtár esetén

Ha a glibc-t elsődleges könyvtárként telepítetted, először át kell mozgatnod a régi libg++ fájljaidat a régi libc könyvtárba, abban az esetben ha ezen túl is akarsz fordítani g++ programokat a régi libc-vel. valószínűleg ennek az a legegyszerűbb módja, hogy telepítesz egy libc5-el fordított új libg++, mint az előző fejezetben és utána feltelepíted a glibc-t normálisan.

7.3 C++ programok fordítása a nem elsődleges libc-vel

Ha C++ programokat szeretnél nem elsődleges libc-vel fordítani, meg kell adjad a g++ include könyvtárat, ami a fenti példák esetén /usr/i486-linuxglibc2/include/g++ lenne teszt glibc konfiguráció esetén vagy /usr/i486-linuxlibc5/include/g++ elsődleges glibc konfiguráció esetén. Ezt általában el lehet érni a $CXXFLAGS változó módosításával:

 CXXFLAGS = -nostdinc -I/usr/i486-linuxglibc2/include \
      -I/usr/lib/gcc-lib/i486-linuxglibc2/2.7.2.2/include \
      -I/usr/i486-linuxlibc5/include/g++ -b i486-linuxglibc2
 


Következő Előző Tartalom