next up previous index
Következő: 5.1.13 /sbin : Rendszerbinárisok, Fel: 5.1 Fájlrendszer-felépítési Szabvány Előző: 5.1.11 /opt : Hozzáadott   Index

5.1.12 /root : A root felhasználó home könyvtára (elhagyható)

A root számlához (account) tartozó hagyományos home könyvtár a UNIX rendszereken a /. A /root könyvtárat igen sok Linux és néhány UNIX rendszeren is használják (például csökkentve ezzel a / könyvtárban található zűrzavart). A root home könyvtára a fejlesztő vagy a helyi előnyök által is meghatározott lehet. Kézenfekvő választás lehet például a /, a /root vagy a /home/root könyvtár.

Ha a root home könyvtára nem a root partíción található, ezt mindenképpen szükséges létrehozni alapértelmezésben a / könyvtárat megadva, amennyiben ez nem megadott.

Megjegyzés: Ne használjuk a root számlát olyan evilági dolgokra, mint például a mail vagy a news, hanem kizárólag csak a rendszer adminisztrálására, karbantartására vegyük igénybe. Emiatt ne is legyenek olyan alkönyvtárak a root home könyvtárában, mint a Mail vagy a News, és azok a levelek, amelyek az adminisztráció számára a root-hoz, postmaster-hez, webmaster-hez címzettek, inkább legyenek átirányítva (forward) egy megfelelő felhasználóhoz.




1999-09-17