next up previous index
Következő: 9.2.1.4 KDevelop Fel: 9.2.1 Integrált fejlesztői környezetek Előző: 9.2.1.2 Source-Navigator   Index

9.2.1.3 CodeWarrior for Red Hat Linux

A Metrowerks terméke, kereskedelmi termék, tehát pénzért vásárolható meg. A minimális követelménye 32 MB RAM és Pentium processzor. Elérhető Windows és Solaris alá, és az első fejlesztői felület Palm Pilot-ra. Nagyon népszerű a játékok fejlesztői körében.

Teljesen úgy néz ki, mint a Macintosh felülete. A szerkesztő billentyűzete saját igényeink szerint alakítható. A toolbar gombjain levő képek kicsik és bonyolultak. A forráskód színekkel történő kiemelése egyénileg konfigurálható. A fájlok megnyitásához használt dialógusablakban egyénileg konfigurálhatunk egy gyorslistát a gyakran használt könyvtárainkhoz. Be lehet állítani külső szerkesztő meghívását, figyelembe veszi az EDITOR környezeti változót is. Beállíthatóak a fordító/linker parancssori opciói is.

Nincsen benne súgó rendszer. Nincsenek az ablakokban help menük. A kézikönyvét abban a könyvtárban találjuk meg, ahová telepítettük. Többféle formátumban is megtalálható ebben a könyvtárban, html-ben (nem kereshető), pdf és Postscript formátumban.

A CodeWarrior a DDD debuggert használja, amely szabadon elérhető a GNU Public License alapján. Ez használ forrógombokat a menükhöz és a menüpontokhoz. A debugger alján van egy ,,doboz'', ahol a gdb-vel ,,beszélgethetünk'' a parancssorból. De be is zárhatjuk ezt a ,,dobozt'', ha szükségünk van a helyre.

A verzióellenőrzés egyelőre nem támogatott a Linuxos verzióban.

Honlap: http://www.metrowerks.com/desktop/linux/gnu/


next up previous index
Következő: 9.2.1.4 KDevelop Fel: 9.2.1 Integrált fejlesztői környezetek Előző: 9.2.1.2 Source-Navigator   Index

1999-09-17