next up previous index
Következő: 15.3.5 KILÉPÉSI ÁLLAPOT Fel: 15.3 apropos(1) Előző: 15.3.3 LEÍRÁS   Index

15.3.4 OPCIÓK

-d, -debug
Debug információkat nyomtat.
-r, -regex
Minden kulcsszót szabályos kifejezésként értelmez. Minden kulcsszó egyeztetve lesz az oldalnevekkel és a leírásokkal külön­külön is, mindkettő bármely részével megegyezhet. A megegyezés nem korlátozódik a szóhatárokra.
-w, -wildcard
Minden kulcsszót mintaként értelmez, amely burok stílusú helyettesítő karaktereket is tartalmazhat. Minden kulcsszó egyeztetve lesz az oldalnevekkel és a leírásokkal külön­külön is. Csak akkor talál megegyezést, ha egy kibővített kulcsszó megegyezik a teljes leírással, vagy oldalnévvel.
-m system [,...], -systems=system [,...]
Ha ez a rendszer hozzáférhet más operációs rendszerek kézikönyv lapjaihoz, akkor azokban is kereshet ezzel az opcióval. NewOS kézikönyv lapokon való kereséshez a -m NewOS opciót kell használni. A megadott system rendszer lehet több vesszővel elválasztott operációs rendszer név is. Ha azt akajuk, hogy a saját operációs rendszer whatis leírásaiban is keressen, a man rendszer nevet be kell írni az argumentumba. Ez az opció hatálytalanítani fogja a $SYSTEM környezeti változót.
[-M path, -manpath=path]
Egy másik, kettőspontokkal elválasztott kézikönyvlap hierarchiát ad meg a kereséshez. Alapértelmezés szerint az apropos a $MANPATH környezeti változót használja, ha az meg van adva és nem üres. Ellenkező esetben meghatároz egy megfelelő kézikönyv keresési útvonalat a $PATH környezeti változó alapján. Ez az opció hatálytalanítja a $MANPATH tartalmát.
[-h, -help]
Segítő üzenetet ad és kilép.
[-V, -version
A program verziószámáról és szerzőjéről ír ki információkat.


next up previous index
Következő: 15.3.5 KILÉPÉSI ÁLLAPOT Fel: 15.3 apropos(1) Előző: 15.3.3 LEÍRÁS   Index

1999-09-17