Előszó

A PHP, bővebben "PHP: Hypertext Preprocessor" egy széles körben használt, nyílt forráskódú, általános célú programozási nyelv, különösen jó web-fejlesztés támogatással, és HTML-be ágyazási képességekkel. A szintakszisa a C, Java és Perl nyelvekre épül, könnyen megtanulható. A nyelv fő célja lehetőséget teremteni dinamikusan generált weboldalak gyors készítésére, de a PHP ennél sokkal többre is képes.

Ez a kézikönyv legfőképpen függvény referenciaként használható, azonban a nyelvi elemek ismertetése is megtalálható benne, a főbb PHP szolgáltatások leírása, és más kapcsolódó információk mellett.

Ez a kézikönyv számos nyelven és formátumban letölthető a http://www.php.net/docs.php címen. A letöltések a tartalom változásával frissülnek. Ha érdekel, hogyan készül ez a kézikönyv, olvasd el az 'About the manual' című függeléket.

A magyar kézikönyvet téritésmentesen készítjük, szabadidőnkben. A le nem fordított fejezetek mindig a legfrissebb angol szöveggel jelennek meg, ezért vegyes nyelvű oldalakkal igen ritkán fogsz találkozni. Időnként az azonban előfordulhat, hogy bizonyos már lefordított fejezetek nem teljesen aktuálisak. Emiatt ha mindig aktuális és pontos információra van szükséged, és értesz angolul, érdemes ezt a kézikönyvet az angol változattal párhuzamosan használni. Az esetleges kellemetlenségekért elnézést kérünk.

A PHP kézikönyv magyar fordításának oldala a http://weblabor.hu/ címen található. Ha szeretnél bekapcsolódni a fordításba, látogasd meg ezt a címet.