VII. CCVS függvények

Ezek a függvények a CCVS API használatát teszik lehetővé, amik a CCVS közvetlen használatát biztosítják a PHP szriptek számára. A CCVS a RedHat megoldása a köztes pontra ("middle-man") a bankkártyák feldolgozásában. Ez lehetőséget ad a bankkártyák kiegyenlítési eljárásainak kezelésére egy *nix rendszer és egy modem segítségével. E modul segítéségével közvetlenül kezelheted a bankkártyákat a CCVS rendszer segítségével. Az alább olvasható referencia megmutatja, hogyan.

Ahhoz, hogy bekapcsold a PHP CCVS támogatását, először ellenőrizd a CCVS telepítési könyvtáradat. Utána a PHP fordításakor add meg a configure-nak a --with-ccvs paramétert. Ha a CCVS telepítési könyvtár megadása nélkül használod ezt a paramétert, a PHP az alapbeállítású CCVS elérési utat veszi alapul (/usr/local/ccvs). Ha a CCVS nem a hagyományos könyvtárban található, a --with-ccvs=$ccvs_eleresi_ut megoldást használd, ahol a $ccvs_eleresi_ut a CCVS telepítési könyvtára. Fontos megjegyezni, hogy a CCVS támogatáshoz elengedhetetlen, hogy a $ccvs_eleresi_ut/lib és a $ccvs_eleresi_ut/include létezik, és a cv_api.h magtalálható az include könyvtárban, a libccvs.a pedig a lib könyvtárban.

Ráadásul egy ccvsd a PHP-vel megegyező beállításokkal kell, hogy fusson. Úgyszintén meg kell győződnöd arról is, hogy a PHP processek ugyanazzal a userid-vel futnak, amivel a CCVS-t telepítetted. Ha például a CCVS-t a 'ccvs' user-rel telepítetted, a PHP processek a 'ccvs' felhasználói név alatt kell, hogy fussanak.

A CCVS-ről további információ található a http://www.redhat.com/products/ccvs címen.

Ez a dokumentáció még fejlesztések előtt áll. Addig is a Radhat által fenntartott, kicsit aktualitását vesztett, de hasznos dokumentációját tudjuk ajánlani a http://www.redhat.com/products/ccvs/support/CCVS3.3docs/ProgPHP.html címen.

A CCVS fejlesztését a Red Hat már nem végzi, és nincsenek tervek a további folytatásra. Azoknak, akik helyettesítő terméket keresnek, a Main Street Softworks MCVE termékét ajánljuk, mint lehetséges helyettesítőt. Hasonló a felépítése, és dokumentált PHP támogatással rendelkezik.

Tartalom
ccvs_add -- Adat hozzáadása tranzakcióhoz
ccvs_auth --  Tranzakció kredit azonosítás ellenőrzése
ccvs_command --  Egy konkrét protokollal végrehajtható parancs futtatása, amit az általános CCVS API nem tud lekezelni
ccvs_count --  Tranzakció típusok szerinti összegzés a tranzakciók számáról
ccvs_delete -- Tranzakció törlése
ccvs_done -- A CCVS motor megállítása, és felaszabadítás
ccvs_init -- CCVS beállítása használatra
ccvs_lookup --  Egy megadott típusú elem megkeresése a megadott számú adatbázisban
ccvs_new -- Új, üres trantakció létrehozása
ccvs_report -- Egy háttérben futó kommunikációs folyamat állapotát adja vissza
ccvs_return --  Átutalás a kereskedőtől a kártyatulajdonos számára
ccvs_reverse --  Kezelt tranzakció teljes visszavonása
ccvs_sale --  Átutalás a kártyatulajdonostól a kereskedőnek
ccvs_status -- Számla állapot ellenőrzése
ccvs_textvalue -- A legutóbbi függvényhívás szöveges visszetérési értéke
ccvs_void --  Befejezett tranzakció teljes visszavonása