next up previous index
Következő: 15.10.15 Stringek Fel: 15.10 bc(1) Előző: 15.10.13 PÉLDÁK   Index

15.10.14 ELTÉRÉSEK

A bc ezen verziója a POSIX P1003.2/D11 tervezete alapján készült és a tervezethez és a tradícionális implementációhoz képest sok bővítést és különbséget tartalmaz. Ez nincs implementálva a tradícionális dc(1)-ben. Ez a verzió egy egyszerű feldolgozó, amely csak átfordítja a programot. Egy ,,nem dokumentált'' kapcsoló (-c) kiírja az átfordított programot a standard kimenetre, és nem futtatja le. Ez főleg az értelmező nyomkövetésekor és a matematikai könyvtár előkészítésekor használatos.

A különbségek legfőbb forrásai a kiterjesztések, hol egy szolgáltatás lett kiterjesztve, hogy több lehetősége legyen, hol pedig új szolgáltatás lett létrehozva. A következó lista megmutatja a különbségeket és a kiterjesztéseket. LANG Ez a verzió nem követi a POSIX standardot a LANG környezeti változó használatában, és minden környezeti változó az ,,LC_'' prefixszel kezdődik.

nevek A tradícionális és a POSIX bc-ben a funkciók, változók és tömbök nevei csak egy karakter hosszúak lehettek. Itt már több karaktert is használhatunk, de a neveknek betűvel kell kezdődni és csak betűket számokat és aláhúzásjeleket tartalmazhatnak.
1999-09-17