next up previous index
Következő: 15.40.4.0.0.1 Felhasználói ID leképezés Fel: 15.40 exports(5) Előző: 15.40.3.0.0.1 Gépnév formátumok   Index

15.40.4 OPCIÓK

A mountd és az nfsd megérti a következő export opciókat:
secure
ez az opció megköveteli, hogy a kérés egy fenntartott internet portról érkezzen (IPPORT_RESERVED - 1024 alatti portszám legyen). Ez alapértelmezett opció. Ha ki akarod kapcsolni, akkor az insecure opciót kell használnod.
ro
csak olvasható hozzáférést engedélyez erre az NFS kötetre. Az alapértelmezett hozzáférés ilyen, ha engedélyezni akarod az írást is, akkor explicit módon használnod kell az rw opciót.
noaccess
elérhetetlenné teszi a könyvtárat a megnevezett kliensek számára. Ez hasznos, amikor egy egész könyvtárhierarchiát exportálsz a klienseknek, de ki akarsz zárni bizonyos alkönyvtárakat. A kliensek látása a noaccess flag-gel ellátott könyvtárra nagyon korlátozott, el tudják olvasni a hozzáférési jogokat, és a könyvtárban megnézhetik a ,,.'' és a ,,..'' bejegyzéseket. Ezek az egyedüli bejegyzések, amiket ki lehet olvasni a könyvtárból.
link_relative
átkonvertálja az abszolút szimbolikus linkeket relatív linkekké, úgy, hogy elétesz annyi ,,../''-t, amennyi szükséges ahhoz, hogy a szerver gyökérkönyvtárából induljon ki. Ez szövevényes, talán vitatható a szemantikája, amikor a fájlhierarchia nem a gyökérbe van becsatolva.
link_absolute
minden szimbolikus linket úgy hagy, ahogy van. Ez az alapértelmezett opció.
next up previous index
Következő: 15.40.4.0.0.1 Felhasználói ID leképezés Fel: 15.40 exports(5) Előző: 15.40.3.0.0.1 Gépnév formátumok   Index

1999-09-17