next up previous index
Következő: 15.64.6.6 Hol vagyok? Fel: 15.64.6 A SZERKESZTÉSI MUNKA Előző: 15.64.6.4 Vezérlő és metakarakterek   Index

15.64.6.5 Promptok

Ha a Joe egy prompttal fájlnévre kérdez rá, és megnyomod a TAB-ot, megpróbálja azt kiegészíteni az általad beírt névből, amennyire lehetséges. Ha nem tudja a teljes névre kiegészíteni, mert több megoldás is létezik, hangjelzést ad. Ha megint megnyomod a TAB­ot, a Joe kilistázza az összes lehetséges kiegészítést.

A kurzornyilakkal mozoghatsz az alkönyvtármenüben, és RETURN-nel vagy SZÓKÖZ-zel választhatsz ki egy elemet. Ha egy könyvtárbejegyzés első betűjét lenyomod, kiválasztódik, vagy ha több bejegyzés is azonos betűvel kezdődik, akkor a kurzor ezen bejegyzések között ugrál. Ha alkönyvtárat vagy a ..-t választod, a fájlnévprompt kiegészül az alkönyvtár nevével, és az új alkönyvtár betöltődik a menübe. Backspace-szel visszatérhetsz az előző alkönyvtárba.

A legtöbb prompt rögzíti az általad adott válaszok történetét. Felfelé- és lefelényíllal lépkedhetsz a történetben.

A promptok valójában egy soros, státuszsor nélküli ablakok, így a promptokon belül bármelyik szokásos szerkesztő parancsot használhatod. A prompt története pedig nem más, mint ugyanannak a ,,promptfájlnak'' a sorai. Így a megszokott ^K F paranccsal kereshetsz benne visszafelé.

Mivel a promptok ablakok, ezért ^K P-vel és ^K N-nel átválthatsz belőlük másik ablakba.


next up previous index
Következő: 15.64.6.6 Hol vagyok? Fel: 15.64.6 A SZERKESZTÉSI MUNKA Előző: 15.64.6.4 Vezérlő és metakarakterek   Index

1999-09-17