next up previous index
Következő: 17.2 Post Office Protocol Fel: 17.1 Bevezetés Az Internet Előző: 17.1.9 További információ   Index

17.1.10 Irodalom

Az RFC-k mellett az alábbi könyvek nagy része ajánlott azoknak, akik (jobban) el szeretnének mélyülni a hálózati protokollokban és a bennük rejlő lehetőségekben.

A fenti háromkötetes mű nagyon értékes információkat tartalmaz a megvalósításokhoz is. Egy sor példaprogramot és kitűzött feladatot ad. Annak ellenére, hogy a TCP/IP 1990 körüli pillanatképét adja, határozottan kézbe kell venni. A szerzők egyébként oktatási segédletként is ajánlják.

Ezt a könyvet elsősorban azoknak érdemes elolvasni, akik a számítógépes kommunikáció terén alapvető ismeretekre szeretnének szert tenni. A szerző az alapokról ír közérthetően.

Ezen utóbbi két könyv lexikon szinten használható; főleg angol-magyar számítástechnikai (értelmező) szótárak.

A Mátrix, azaz az Internet fejlődésének általános leírása. Az egyes országokra, földrészekre lebontva adja meg a Hálózat fejlettségi szintjét, elérhetőségét. Mindezt persze csak 1990-ig bezárólag. Rengeteg referenciát jelöl meg.

Az ISO OSI modell hét rétegén keresztül mutatja be a számítógépes hálózatokat. Részletes és átfogó kép. Minden egyes rétegre példákat hoz a megvalósításukkal kapcsolatban. Szintén feladatokat tűz ki minden fejezet végén.


next up previous index
Következő: 17.2 Post Office Protocol Fel: 17.1 Bevezetés Az Internet Előző: 17.1.9 További információ   Index

1999-09-17