next up previous index
Következő: 5.7.3 Bevezetés Fel: 5.7 Szoftver és kernelfrissítés Előző: 5.7.1.2 dselect   Index


5.7.2 A kernel frissítése

A kernel forráskódjának megszerzésére több lehetőségünk is van. Ha nincs Internet-elérésünk, akkor a CHIP Magazin CD mellékletein megtalálhatjuk, amennyiben hozzáférünk az Internethez, már több hely közül is választhatunk:

Ezeken kívül több helyen is tükrözik Magyarországon az ftp.kernel.org-ot, szinte minden egyetemi szerveren megtalálható a Linux kernel. Arra fel kell készülnünk, hogy a tömörített forráskód több, mint 13 MB-t, kicsomagolva pedig több, mint 70 MB-ot foglal el.

Mielőtt hozzákezdenénk a kernel fordításának, olvassuk el a kernelforrással együtt szállított README fájlt, mert hasznos információkat tartalmaz. Ha elakadunk valahol, segítségünkre lehet; vagy ha egyszerűen tájékozódni akarunk az új kernel ,,újításairól'', akkor a Documentation/Changes fájlt kell elolvasnunk. Ez tartalmazza többek közt azt is, hogy milyen verziószámú csomagokra van szükségünk, ha az új kernelt akarjuk használni.

Az alábbi rész A Linux Kernel HOGYAN (Brian Ward, bri@blah.math.tu-graz.ac.at) 1997. május 26. Verzió: 0.80 fordítása alapján készült.

A HOWTO fordításakor a legújabb kernel a 2.0.30-as volt, amit az idő mára alaposan túlhaladott. A 2.2.xx-es kernelsorozatban rengeteg új dolog jelent meg - a folyamatos fejlődésnek köszönhetően.

Részletes útmutató kernel konfiguráláshoz, fordításhoz, frissítéshez és hibakereséshez x86 alapú gépeken.


next up previous index
Következő: 5.7.3 Bevezetés Fel: 5.7 Szoftver és kernelfrissítés Előző: 5.7.1.2 dselect   Index

1999-09-17