next up previous index
Következő: 5.7.3.2 A stílusról Fel: 5.7.3 Bevezetés Előző: 5.7.3 Bevezetés   Index

5.7.3.1 Ezt olvasd el először! (Komolyan)

A példák feltételezik, hogy van a gépeden GNU tar, find, és xargs. Ezek eléggé szabványosak; ez nem okozhat problémát. Továbbá feltételezem, hogy ismered a géped fájlrendszerének felépítését; ha nem, akkor nagyon fontos, hogy legyen egy másolatod a mount parancs normál működés melletti outputjáról (vagy a /etc/fstab tartalma, ha el tudod olvasni). Ez az információ fontos, és csak akkor változik meg, ha újrapartícionálják a merevlemezt, installálnak egy újat, újratelepítik a rendszert vagy valami hasonló.

Az aktuális ,,stabil'' kernel verzió a dokumentum megírásának idején a 2.0.30 volt, tehát a hivatkozások és példák erre a verzióra vonatkoznak. Bár megpróbáltam annyira verziófüggetlen lenni, amennyire lehetséges, a kernel állandóan fejlesztés alatt áll, így minden újabb verzióban elkerülhetetlenül lesznek bizonyos különbségek. Ez sem okozhat nagy problémákat.

A linux kernel forrásnak két változata van: ,,stabil'' és ,,fejlesztői''. A stabil verziók az 1.0.x -től kezdődtek és páros számot viselnek. Tehát az 1.0.x, az 1.2.x és a 2.0.x is stabil. Ezeket tartják a legstabilabb, legkevésbé hibás kernelnek a kibocsátás idején. A fejlesztői kernelek (1.1.x, 1.3.x, 2.1.x, stb.) tesztelésre valók, és olyanoknak szánják, akik hajlandóak új és esetleg sok hibával teli kerneleket kipróbálni. Ne mond, hogy nem szóltam.


next up previous index
Következő: 5.7.3.2 A stílusról Fel: 5.7.3 Bevezetés Előző: 5.7.3 Bevezetés   Index

1999-09-17