next up previous index
Következő: 19.3.5 Lassú hálózat Fel: 19.3 Ismerd meg Unix Előző: 19.3.3 Új accountok létrehozása   Index

19.3.4 Meghibásodott rendszerdiszk

BIT-BÜVÉSZ: Saját kézileg javítja meg a diszket. Általában a fájlrendszert is helyre tudja állítani a boot monitor segítségével. Ha ez nem sikerül, akkor bekapcsolja a mikrokernelt és a szomszédos gépen elindít egy scriptet, ami letölti a bináris boot kódot a meghibásodott gépbe, újraformázza a diszket és újrainstallálja az operációs rendszert. Az egészet futni hagyja a hét végén, miközben ő hegyet mászik.

DIKTÁTOR: Nyomozást indít, hogy megállapítsa, ki tette tönkre a diszket. Nem hajlandó megjavítani a rendszert, amíg meg nem találják a bűnöst és ki nem fizettetik vele a tönkretett berendezést.

ELVETEMÜLT (nagy rendszernél): Kikapja a diszket a gépből és nagykalapáccsal miszlikbe aprítja. Felhívja a gyártót és fenyegetőzik. Molesztálja a szervizmérnököt, miközben az az új diszket szereli be és újrainstallálja az operációs rendszert.

ELVETEMÜLT (kis rendszernél): Kikapja a diszket a gépből és kalapáccsal miszlikbe aprítja. Felhívja az ügyfélszolgálatot és fenyegetőzik. Molesztálja a körülötte ácsorgókat, miközben az új diszket szereli be és újrainstallálja az operációs rendszert.

AGYATLAN: Nem tűnik fel neki, hogy bármi is elromlott volna.
1999-09-17