next up previous index
Következő: 5.7.5.3.1 Kernel math emulation Fel: 5.7.5 Hogyan kell konfigurálni Előző: 5.7.5.2 A forrás kibontása   Index

5.7.5.3 A kernel konfigurálása

Megjegyzés: Az itt következők egy része a Linus-féle README egy hasonló fejezetének megismétlése, részletezése.

A /usr/src/linux-ból kiadott make config parancs elindít egy konfiguráló scriptet, amely sok kérdést tesz fel. A bash kell hozzá, ezért ellenőrizd, hogy létezik-e a /bin/bash, a /bin/sh a /bin/bash-ra mutat-e, vagy a $BASH tartalmazza-e a /bin/bash-t.

A make config-nak van két könnyebben és kényelmesebben használható alternatívája. Azok akik X alatt dolgoznak, megpróbálhatják a make xconfig-ot, ha van Tk installálva. A make menuconfig azoknak való, akik jobban szeretnének egy szöveges menüt; (n)curses kell hozzá. Ezeknek a felületeknek van egy határozott előnyük: ha elrontasz valamit a konfigurálás közben, akkor egyszerűen vissza lehet menni kijavítani.

A kérdésekre általában igennel (`y' (yes)) vagy nemmel (`n' (no)) kell válaszolni. Az eszközmeghajtókhoz általában van `m' opció is. Ez azt jelenti, ``modul'', azaz a rendszer le fogja fordítani, de nem közvetlenül a kernelbe, hanem betölthető modulként. Néhány nyilvánvaló és nem fontos opciót itt nem magyarázok el, néhány egyéb opció leírását lásd ebben a fejezetben. A 2.0.x verziótól kezdve van egy `?' opció is. Ennek hatására az adott paraméter egy rövid leírását kapjuk. Ez a legnaprakészebb információ az adott opcióról.
next up previous index
Következő: 5.7.5.3.1 Kernel math emulation Fel: 5.7.5 Hogyan kell konfigurálni Előző: 5.7.5.2 A forrás kibontása   Index

1999-09-17