next up previous index
Következő: 8.1.1.1 Axe Fel: 8.1 Szövegszerkesztő alternatívák Előző: 8.1 Szövegszerkesztő alternatívák   Index

8.1.1 Szövegszerkesztők

Ez a rész Murzsa Norbert szíves közreműködésével készült.

Ez az oldal nem azért készült, hogy tanácsokkal lássa el a kedves olvasót szövegszerkesztő-választás ügyében, hanem hogy némi képet nyújtson a választékból és ezzel segítsen abban az esetben, ha valaki Linux alá keres szövegszerkesztőt. Tisztában vagyok azzal is, hogy a választék messze, messze nem teljes, ezért ha valaki használ, vagy csak kipróbál egy - itt nem szereplő - szövegszerkesztőt, kérem küldje el nekem - GIF formátumban - az ablakos képét a lap alján található címre. Oszlassuk el közösen azt a tévhitet, hogy Linux alatt kizárólag ,,fapados'' szövegszerkesztők léteznek, hogy ezzel is segítsük a Linux-szal szemben felmerült esetleges aggályokat.

JA!! A szövegszerkesztőket ábécésorrendben mutatom röviden be, nehogy véletlenül fontossági sorrendet állítsak fel...:-)

Ha a kedves olvasó - esetleg - még soha sem mentett le képernyőterületet (screenshot) Linux alatt: XV->GRAB A delay értéke: pl. 5 sec. Kapcsoljuk be a Hide XV windows-t, ha belezavarna az összképbe. AutoGrab. Ezután 5 sec. áll a rendelkezésre, hogy egérrel kiválasszuk az általunk lementeni kívánt területet. Ha a teljes X képernyőt kívánjuk lementeni, akkor az X háttérterületét válasszuk ki, csak aztán nehogy azt gondolja a kedves olvasó, hogy lefagyott a terminál, amikor a mentést jelző csipogás után hiába kattintgat az egérrel a munkaterületre...:-)) A jobb egér gombra bejön az XV menüablaka, és a kép mentése után kiderül, hogy a mentett képet az XV visszadobja az aktuális munkaterületre, vagyis a mentett screenshot-on kattintgattunk...:-((

Itt - jelen pillanatban - 27 szövegszerkesztőről található rövid ismertető.

Utolsó módosítás időpontja: 1998. szeptember 14.

Szövegszerkesztő Alternatívák a Linux operációs rendszeren.
next up previous index
Következő: 8.1.1.1 Axe Fel: 8.1 Szövegszerkesztő alternatívák Előző: 8.1 Szövegszerkesztő alternatívák   Index

1999-09-17