next up previous index
Következő: 8.2 Emulátorok Fel: 8.1.3 A LATEX Előző: 8.1.3.1 TEX és LATEX   Index

8.1.3.2 A LATEX előnyei és hátrányai

Ahhoz, hogy a LATEX-et az Olvasó elhelyezhesse a dokumentumszerkesztő, szövegszerkesztő, szedő programok között felsoroljuk előnyeit és hátrányait. Kezdjük az előnyeivel. A LATEX

A LATEX-nek megemlíthetők bizonyos hátrányai is:

Mindeddig a LATEX hátrányai közé tartozott az is, hogy magyar nyelvű dokumentum elkészítése extra erőfeszítést igényelt. Reméljük a CD-n8.6 és a magyar LATEX honlapon8.7 található magyar stílusfájl eltünteti e hátrányt.


[...]


[...] a TEX család programjai - amennyire itt a földön ez megítélhető - tökéletesen hibamentesen működnek. Aligha merne akár a legtőkeerősebb nemzetközi cég olyan garanciát vállalni erre, mint amilyet Knuth, hogy tudniillik minden felfedezett újabb hiba megtalálójának kétszer akkora jutalmat fizet, mint az előzőnek. (A kisszámú fontosabb hiba felsorolása a CTAN/systems/knuth/tex/tex.web fájl elején található, a részletesebb hibajegyzék a CTAN/systems/knuth/errata könyvtárban. Legutóbb Peter Breitenlohner kapott csekket Knuthtól, 215 cent értékben. A Knuthtól kapott csekket természetesen nem beváltani, hanem bekeretezni szokás.)


next up previous index
Következő: 8.2 Emulátorok Fel: 8.1.3 A LATEX Előző: 8.1.3.1 TEX és LATEX   Index

1999-09-17