next up previous index
Következő: 13.6.2.2 Az Egyesület tagsági Fel: 13.6.2 A Linux-felhasználók Magyarországi Előző: 13.6.2 A Linux-felhasználók Magyarországi   Index

13.6.2.1 Az Egyesület célja

4.§. Az Egyesület célja az alábbi közhasznú tevékenységek folytatása:
a)
a szabadon hozzáférhető és terjeszthető forráskódú Linux operációs rendszer felhasználásával, alkalmazásával kapcsolatos ismeretek széleskörű terjesztése, oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés (informatika területén), (Khtv. 26.§. c. 4.)
b)
a szakterület magyar nyelvű terminológiájának kidolgozása, elterjesztése, a kapcsolódó információk, és a szabadon felhasználható szakirodalom magyar nyelvre történő átültetése, (Khtv. 26.§. c. 5.)
c)
tudományos tevékenység, kutatás (informatika területén), (Khtv. 26.§. c. 3.)
d)
szakmai jellegű kapcsolattartás más hasonló célú, hazai és nemzetközi szervezetekkel

5.§. Az Egyesület a céljaival összefüggő vállalkozási tevékenység folytatására jogosult, közhasznú céljainak megvalósítása érdekében, azokat nem veszélyeztetve; gazdálkodása eredményét nem osztja fel, kizárólag jelen Alapszabályban meghatározott céljainak megvalósítására fordítja. Az Egyesület befektetési tevékenységet nem folytat.

6.§. Az Egyesület, mint független szervezet, politikai tevékenységet nem folytat és nem támogat, politikai pártoktól független, azoktól anyagi támogatást nem kap, nem fogad el, azoknak támogatást nem nyújt. A választásokon országgyűlési vagy önkormányzati képviselőjelöltet nem állít, mások által állított vagy független jelöltként induló képviselőjelöltet nem támogat.

7.§. Az Egyesület közhasznú szolgáltatásaiból a tagjain kívül más is részesülhet. Az Egyesület működési módját, a szolgáltatásai igénybevételének módját és a beszámolóit az Interneten hozza nyilvánosságra.


next up previous index
Következő: 13.6.2.2 Az Egyesület tagsági Fel: 13.6.2 A Linux-felhasználók Magyarországi Előző: 13.6.2 A Linux-felhasználók Magyarországi   Index

1999-09-17