Következő Előző Tartalom

3. A könyvtár beszerzése

A 2-es glibc négy csomagból áll: a glibc csomagból és a három kiegészítő csomagból, név szerint LinuxThreads, Locale és Crypt. A forrásokat letöltheted a következő helyekről:

A teljes glibc fordításához és telepítéséhez kb. 150 MB lemezterületre lesz szükséged. Ha bináris csomagból telepíted az alap glibc-t, akkor kb. 50MB-al kell számolnod.

A 2.0.6-os változathoz nincsenek bináris csomgok. A 2.0.4-es verzió bináris csomagjai i386-os és m68k architektúrákra, valamint a 2.0.1-es változat alphára megtalálható itt:

A Crypt kiegészítő csomagra exportkorlátozások vannak érvényben. Az Egyesült Államokon kívül élő felhasználók ezt a csomagot a ftp://ftp.ifi.uio.no/pub/gnu kiszolgálóról szerezhetik be.

Ha Red Hat-et használsz, letöltheted a 2-es glibc-t rpm csomagokban a Red Hat ftp kiszolgálójáról: ftp://ftp.redhat.com/pub/redhat/. A Red Hat a 2-es glibc-t használja elsődleges C könyvtárként a disztibúció 5.0-as verziója óta.

Ha Debian-t használsz, letöltheted a 2-es glibc-t deb csomagokban a Debiantól ftp://ftp.debian.org/debian/dists/unstable/main/. A fájlokat libc6-nak hívják. A glibc 2 része a Debian hamm verziójának, elsődleges C könyvtár lesz a Debian 2.0 megjelenésétől.


Következő Előző Tartalom