next up previous index
Következő: 15.56.5 FORMÁTUMOK Fel: 15.56 hexdump(1) Előző: 15.56.3 LEÍRÁS   Index

15.56.4 OPCIÓK

Az opciók a következők:
-b
Egybájtos oktális megjelenítő. Minden sor elején megjeleníti a bemeneti offsetet hexadecimálisan, majd ezt követik 16 oszlopban a szóközzel elválasztott három jegyű, nullával kiegészített bemeneti adatbájtok oktális formában.
-c
Egybájtos karakteres megjelenítő. Minden sor elején megjeleníti a bemeneti offsetet hexadecimálisan, majd ezt követik 16 oszlopban a szóközzel elválasztott három jegyű, szóközzel kiegészített bemeneti adatbájtok karakteres formában.
-d
Kétbájtos decimális megjelenítő. Minden sor elején megjeleníti a bemeneti offsetet hexadecimálisan, majd ezt követik 8 oszlopban a szóközzel elválasztott öt jegyű, nullával kiegészített két bájtos adat egységek előjel nélküli, decimális formában.
-e format_string
Egy adatok megjelenítéséhez használt format_string formátum stringet ad meg.
-f format_file
Megad egy fájlt, ami egy vagy több új sorral elválasztott formátumu stringet tartalmaz. Az üres sorokat és azokat a sorokat, amelyek első nem szóköz karaktere egy kettőskereszt (#) nem veszi figyelembe.
-n length
Csak length bájt hosszú bemenetet vesz figyelembe.
-o
Két bájtos oktális megjelenítő. Minden sor elején megjeleníti a bemeneti offsetet hexadecimálisan, majd ezt követik 8 oszlopban a szóközzel elválasztott hatjegyű, nullával kiegészített bemeneti adatok kétbájtos oktális formában.
-s offset
Elhagy offset bájtot a bemenet kezdetéről. Alapértelmezésben az offset decimális számként értelmezett. Bevezető 0x vagy 0X, hatására az offset hexadecimális számként értelmezett, különben bevezető 0 hatására az offset oktális számként értelmezett. A b, k, vagy m karakter hozzáadásával az offset rendre 512, 1024, illetve 1048576, szorzójaként értelmezett.
-v
A -v opció hatására a hexdump minden bemeneti adatot megjelenít. A -v opció nélkül bármely kimeneti sorcsoport, ami azonos lenne a közvetlenül előtte lévő kimeneti sor csoporttal (a bemeneti offsetek kivételével) egy egy csillagból álló sorra cserélődne.
-x
Kétbájtos hexadecimális megjelenítő Minden sor elején megjeleníti a bemeneti offsetet hexadecimálisan, majd ezt követik 8 oszlopban a szóközzel elválasztott négyjegyű, nullával kiegészített bemeneti adatok kétbájtos hexadecimális formában.
A hexdump minden bemeneti fájlnál a bemenetről a szabványos kimenetre másol, átalakítva az adatokat az -e és -f opciókban megadott opcióknak megfelelően, abban a sorrendben, amiben azok megvoltak adva.


next up previous index
Következő: 15.56.5 FORMÁTUMOK Fel: 15.56 hexdump(1) Előző: 15.56.3 LEÍRÁS   Index

1999-09-17