next up previous index
Következő: 15.56.6 PÉLDÁK Fel: 15.56 hexdump(1) Előző: 15.56.4 OPCIÓK   Index

15.56.5 FORMÁTUMOK

Egy formátumstring több formátum egységet tartalmazhat, amiket szóközzel kell elválasztani. Egy formátum egység legfeljebb három elemet tartalmazhat: egy iteráció számot, egy bájt számot, és egy formátumot. Az iteráció szám egy opcionális pozitív egész szám (integer), ami alapértelmezésben 1. A formátumok az iterációs számszor ismétlődnek. A bájt szám egy opcionális pozitív egész szám (integer). Ha specifikálva van, akkor a formátum iterációk által értelmezett bájtok számát határozza meg. Ha meg van adva egy iterációs szám és/vagy egy bájt szám, akkor egy / jelet kell tennni az iterációs szám és/vagy a bájt szám elé az egyértelműség érdekében. A szóközök a / jel előtt, vagy után figyelmen kívül maradnak. A formátum megadása kötelező és dupla idézőjelek (,, '') közé kell tenni. A formátum fprint stílusú formátum stringetként lesz értelmezve (lásd fprintf(3)), a következő kivételekkel: A Hexdump támogatja továbbá a következő kiegészítő konverziós stringeket: A konverziós karakterek alapértelmezett és támogatott bájt számlálói a következők:

Minden formátum string esetében az értelmezett adatok mennyisége a formátum adatok által külön­külön igényelt adatok összességével egyenlő, ami a bájt számláló iterációinak száma, vagy formátum által megkövetelt több bájt iterációinak száma amennyiben a bájt számláló nincs megadva.

A bemenetet ``blokkokban'' manipulálja, ahol egy blokk a formátumstringek által meghatározott legnagyobb adat mennyisége.

Ha nincs formátumstring megadva, akkor az alapértelmezett megjelenítés azonos az -x opció megadásával.

A hexdump sikeres végrehajtás esetén 0, hiba esetén >0 értékkel tér vissza.


next up previous index
Következő: 15.56.6 PÉLDÁK Fel: 15.56 hexdump(1) Előző: 15.56.4 OPCIÓK   Index

1999-09-17