next up previous index
Következő: 15.64.6.10 Reguláris kifejezések Fel: 15.64.6 A SZERKESZTÉSI MUNKA Előző: 15.64.6.8 A szövegszerkesztő működésének   Index

15.64.6.9 Szövegkeresés

^K F-fel előre vagy hátrafelé kereshetsz szövegtöredéket (sztringet). A keresendő szót a megjelenő prompt után kell beírni. Miután Return-t nyomtál, újabb prompt jelenik meg. Nyomhatsz megint egyszerűen Return-t az azonnali előre történő kereséshez, vagy megadhatsz egy vagy több kapcsolót:
b
Hátrafelé keres.
i
A kis- és nagybetűket egyformaként kezeli. Egyébként pedig különbözőnek tekinti őket.
nnn
(ahol nnn szám) Ha megadsz egy számot, a JOE a szöveg N-edik előfordulását keresi meg. Ez hasznos, ha valamilyen reguláris módon strukturált fájlokban szeretnél egy bizonyos helyre ugrani.
r
Kicseréli a szöveget. Ha megadod az r kapcsolót, a Joe rákérdez a helyettesítő szövegre. Minden egyes alkalommal, amikor a szövegszerkesztő megtalálja a keresendő szöveget, megkérdezi, hogy le akarod-e cserélni a helyettesítő szövegre. Ha y-t nyomsz, lecseréli a szöveget, és megkeresi a következő előfordulást, ha n-et nyomsz, nem cserél, csak a következő előfordulást keresi meg, ha r-t nyomsz, kérdés nélkül lecseréli a maradék összes előfordulást a fájlban (alávetve a fenti nnn kapcsolónak), ha pedig ^C-t nyomsz, leáll a keresés. ^L-el megismételheted az előző keresést.
1999-09-17