next up previous index
Következő: 5.1.16.6 /var/lock : Lezáró Fel: 5.1.16 A /var hierarchia Előző: 5.1.16.4 /var/crash : Rendszerösszeomlási   Index

5.1.16.5 /var/games : A játékok változó adatai

Bármely, a /usr könyvtárban lévő, játékkal kapcsolatos, módosuló adatot ebben a könyvtárban kellene elhelyezni. A /var/games könyvtárban azokat a változó tartalmú adatokat kellene tárolni, amelyek helye korábban a /usr könyvtárban volt. A statikus adatoknak, mint például a help szövegek, szint leírások, stb., valahol máshol kellene (például a /usr/share/games könyvtárban) maradni.

Ami a /var/state könyvtárat illeti, a játékok változó tartalmú adatait a /var/lib könyvtárban lehet elhelyezni, amely csak egy átmeneti, nem egészen megfelelő megoldás. Ez az engedmény a szabvány későbbi verzióiban meg fog szűnni.

A /var/games inkább a saját hierarchiáját adta meg, mintsemhogy hagyja azt egyesítetten a régi /var/lib könyvtárral, amely a szabvány 1.2 verziójában volt. Ez az elválasztás helyi ellenőrzés alatt hagyja a mentési stratégiákat, az engedélyeket és a lemezhasználatot csakúgy, mint a gépen belüli megosztás engedélyezését, ezenkívül a /var/state könyvtárban lévő rendetlenséget is csökkenti. A /var/games elérési út a BSD rendszerben használt hagyományosan.
1999-09-17