next up previous index
Következő: 15.92.10 SZERZŐ Fel: 15.92 ps(1) Előző: 15.92.8 FRISSÍTÉS   Index

15.92.9 MEGJEGYZÉSEK

A task_struct struktúra used_math tagja nem kerül kijelzésre, mivel crt0.s ellenőrzi, hogy jelen van­e matematikai koprocesszor. Ez azt jelenti, hogy a `math flag' minden processzre be lesz állítva, ami pedig haszontalan.

A lemezre swap-pelt programok parancssori argumentumok nélkül jelennek meg, és hacsak a c opció nem adott, zárójelbe kerülnek.

%CPU A ,,CPU idő/valós idő'' arányt mutatja százalékban. Ez nem fogja elérni a 100%-ot, hacsak nincs szerencsénk. Ez a felhasznált idő és a program futásidejének hányadosa.

A SIZE és RSS mezők nem számolják a laptáblákat (page tables) és a task_struct -ját a processznek; ez pedig legalább 12 kilobájt memóriát jelent, amely mindenképp rezidens. SIZE a processz virtuális mérete (code+data+stack).

Az eszközszámokat a nevekre való leképezéshez a ps egy /etc/psdevtab nevű fájlt tart karban, ami a /dev minden megújításakor frissítődik ha az engedélyek ezt megengedik. Amennyiben az engedélyek nem engedik a frissítést, a ps minden hívása egy stat(2) hívást igényel a /dev minden fájljára. Amennyiben a /dev tartalma gyakran változik a rendszeren, a ps-t célszerű gyakran lefuttatni root-ként. Esetleg egy $HOME alatti fájl is hozzáadható a programhoz, ha nagy lesz a közvélemény nyomása.


next up previous index
Következő: 15.92.10 SZERZŐ Fel: 15.92 ps(1) Előző: 15.92.8 FRISSÍTÉS   Index

1999-09-17