next up previous index
Következő: 8.3.1.6 A Lynx és Fel: 8.3.1 Lynx Előző: 8.3.1.4 A Lynx és   Index

8.3.1.5 HTML forrásfájl elmentése és szerkesztése

A már lefordított HTML szöveget a Lynx nem tudja visszafordítani eredeti megfelelője szerint, de megjeleníthetjük a lefordítatlan HTML forrásfájlt a ,,\''-billentyű megnyomásával.

Mind a lefordított, mind a lefordítatlan HTML szöveg lementése hasonló módon történik. Behívjuk a képernyőre, kiadjuk a print-parancsot (megnyomjuk a p-billentyűt), kiválasztjuk a ,,helyi fájlba ment'' opciót (1- es szám és enter); ha túl hosszú fájlnevet ajánl fel, letöröljük ctrl-u-val és beírunk egy rövidebbet, végül újabb enterrel a dokumentumot az Unix könyvtárunkba mentjük. A forrásfájlban sokféle jel, gyakorlatilag mind a 256 kódszámú előfordulhat. Azon múlik a nem sima szövegek fájlba nyomtatásának sikere, hogy az opciómenüben milyen karakterkészletet választunk. Figyeljünk arra, hogy amikor egy lementett HTML dokumentumot újra be akarunk tölteni a Lynx-be, a kiterjesztése .html legyen.

A HTML forrásszöveget annak érdemes lementeni, aki maga is akar készíteni HTML szöveget, de esetenként a lefordított szöveg vagy link feliratok értelmezésében is segíthet a forrásfájlok megtekintése.
1999-09-17