next up previous index
Következő: 15.5.5 FÁJLOK Fel: 15.5 at(1) Előző: 15.5.3 LEÍRÁS   Index

15.5.4 OPCIÓK

-V
Kiírja a verzió információkat a szabványos kimenetre.
-q sor
Meghatározol vele egy várakozási sort. A várakozási sor megnevezése egy betűt tartalmaz; az érvényes megnevezések tartománya a-tól z-ig, valamint A-tól Z-ig tart. Az ,,a'' várakozási sor az alapértelmezett az at parancsnak, valamint a ,,b'' várakozási sor a batch parancsnak. A várakozási sor prioritása alacsonyabb, ahogy a hozzárendelt azonosító közelebb van az ábécé végéhez. A ,,='' jelű speciális várakozási sor az éppen futó feladatoknak van fenntartva.

Ha egy feladat egy nagybetűvel megjelölt várakozásba lett besorolva, akkor úgy lesz kezelve, mintha a batch parancs lett volna meghíva az adott időben. Ha az atq parancsnak meghatározol egy várakozási sort, akkor csak azokat a feladatokat fogja kilistázni, amelyek abban a várakozási sorban vannak.

-m
Mindenképpen küld egy levelet a tulajdonosnak, akkor is, ha annak a feladatnak nem volt semmilyen kimenete.
-f fájl
A feladatokat a fájlból olvassa és nem a szabványbemenetről.
-l
Ez egy szinonima az atq parancsra.
-d
Ez egy szinonima az atrm parancsra.
-v
Az atq-nak adva megmutatja a végrehajtott, de a várakozási sorból még nem törölt feladatokat; egyébként megmutatja, hagy mikor hajtódnak végre a feladatok. Az idő a ,,1997-02-20 14:50'' formátumban lesz kiírva, hacsak a POSIXLY_CORRECT környezeti változó be nincsen állítva. Ha be van, akkor a ,,Thu Feb 20 14:50:00 1997'' formátumot fogja használni.
-c
A parancssorban felsorolt feladatokat a szabvány kimenetre másolja.


next up previous index
Következő: 15.5.5 FÁJLOK Fel: 15.5 at(1) Előző: 15.5.3 LEÍRÁS   Index

1999-09-17