next up previous index
Következő: 4.6.1 Kezdődhet a programok Fel: 4. Telepítés Előző: 4.5.11 Az új rendszer   Index


4.6 dselect

A dselect elindítása után ezen a képen látható képernyővel indul.

Kép: A dselect nyitóképernyője
A dselect nyitóképernyője

Mindig ezt a képernyőt kapod vissza, miután végeztél egy menüponttal, és kilépsz onnan. Itt először azt kell kiválasztanod, hogy honnan szeretnéd telepíteni a csomagokat (Access menüpont). Ezt választva kapod az ezen a képen látható képernyőt.

Kép: Csomagok elérésének kiválasztása
Csomagok elérésének kiválasztása

Itt azokat a lehetőségeket láthatod, amiket ebben a fejezetben felsoroltam. Miután kiválasztottad a megfelelő ,,eszközt'' a telepítésre, választásodtól függően más-más képernyőket láthatsz a következő néhány lépésben, amíg a következő menüponthoz nem érsz. Feltételezve, hogy CD-ROM-ról telepítesz, (4.78. kép) az első kérdés arra vonatkozik, hogy mi a CD-ROM eszközünk neve. Ha nem tudod a választ, akkor adj ki egy dmesg | grep CD parancsot, és egy hasonló eredményt kapsz, mint a példában látható. (Itt a /dev/hdd a CD-ROM meghajtó.)

zsiga@debian:~$ dmesg | grep CD
hdd: WPI CDD-820, ATAPI CDROM drive

(Én a Debian Slinket telepítettem, annak nem volt problémája a CD-ROM megtalálásával, a /dev/cdrom link a megfelelő meghajtóra mutatott.)

Ekkor felmountolja a CD-ROM-ot. A következő kérdése arra vonatkozik, hogy a CD-n melyik könyvtárban található meg a feltelepítendő Debian disztribúció (itt is el lehetett fogadni a felkínált lehetőséget).

Kép: Telepítés előkészítése
Telepítés előkészítése

Ezután Entert ütve felsorolja azokat a Packages fájlokat, amiket használ a csomagok felismeréséhez (4.79. kép).

Kép: Packages fájlok felsorolása
Packages fájlok felsorolása

Itt is Entert ütve visszatérsz a főképernyőre, ahol az Update (frissítés) menüpontot kell választanod. Ezen a képen látható képernyőt fogod látni.

Kép: A Packages fájlok kicsomagolása
A Packages fájlok kicsomagolása

Itt történik a Packages fájlok kicsomagolása, és ezeket lementi a /var/lib/dpkg/available fájlba (ugyanezt teszi hálózaton keresztüli telepítés esetén is, így a csomagok válogatása közben nem kell folyamatosan fenntartania a kapcsolatot a megfelelő géppel).
next up previous index
Következő: 4.6.1 Kezdődhet a programok Fel: 4. Telepítés Előző: 4.5.11 Az új rendszer   Index

1999-09-17