next up previous index
Következő: 4.6 dselect Fel: 4.5 A telepítés Előző: 4.5.10 Indítás meghatározása   Index

4.5.11 Az új rendszer első indulása

Miután újraindult a rendszer, az első teendő a root jelszavának beállítása. Arra kér a rendszer, hogy a következő kitételeknek feleljen meg a jelszavad: A hosszú szöveg, ami a jelszó megadását megelőzi, a helyes jelszó megválasztásáról, és arról szól, hogy ne dolgozz mindig root-ként, hanem hozzál létre egy normál felhasználót (4.70. kép).

Kép: Add meg a root jelszavát
Add meg a root jelszavát

Az új rendszer első kérdése: akarsz-e normál felhasználót most létrehozni? Azt javaslom, hogy fogad el a rendszer ajánlását, és hozz létre magadnak egy felhasználót. Láthatod, amint az alapértelmezett beállításokkal létrehoz egy - általad megadott nevű - felhasználót, és kéri az új felhasználó jelszavát is (4.71. kép).

Kép: Új felhasználó létrehozása
Új felhasználó létrehozása

Miután kitöltötted az új felhasználó adatait (ezeket menti el a rendszer jelszófájljába), a shadow password konfigurálása következik. Érdemes ezt is feltelepítened (tehát igennel válaszolnod), mert nagyban javítja a rendszer biztonságát. Ha nem talál a rendszer PCMCIA csatolókat, akkor felajánlja, hogy eltávolítja az ezekkel az eszközökkel foglalkozó programokat. Ha nincs rájuk szükséged, akkor nyugodtan fogadd el a rendszer ajánlását, azaz igen, törölje nyugodtan (4.72. kép).

Kép: További kérdések
További kérdések

Ezen a képen a rendszer ,,elmeséli'' neked, hogy ha egyesével szeretnél dönteni a feltelepítendő csomagokról, akkor hagyd ki ezt a lépést, de meg is spórolhatod magadnak a válogatást, ha engedélyezed a következő lépést. Ha engedélyezed a lépést, akkor is válogathatsz kedvedre (4.73. kép).

Kép: A dselect előtti válogatás
A dselect előtti válogatás

54 előre összeállított profilból választhatsz, amelyek tartalmazzák a szükséges csomagokat, és mellettük megtalálható a csomagok körülbelüli helyfoglalása a merevlemezen. Természetesen kiválaszthatsz több kategóriát is egyszerre (4.74. kép).

Kép: Profilok kiválasztása
Profilok kiválasztása

A feltelepítendő csomagok kiválasztásában nyújt segítséget a dselect nevű program. Ez a fejezet már a csomagok kezeléséről szól (4.75. kép).

Kép: Induljon a dselect
Induljon a dselect


next up previous index
Következő: 4.6 dselect Fel: 4.5 A telepítés Előző: 4.5.10 Indítás meghatározása   Index

1999-09-17